REHBERLİK DESTEĞİ
Hisar Okulları rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteğiyle öğrencilerinin karşılaştıkları sorunlarda çözüm üreten, ürettiği çözümü uygulayan, oluşabilecek riskleri üstlenebilen, özgüveni yüksek, bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi çalışmaları;
  • Yıllık rehberlik servisi çalışma programını ve etkinlik programını hazırlar ve uygular.
  • Öğrencileri daha iyi tanımak amacıyla sınıflara test, envanter, anket ve ölçekler uygular ve değerlendirir.
  • Öğrencileri bilgilendirmek ve sorunlarla başa çıkmak becerilerini kazandırmak için bilgi ve dokümanları hazırlar, seminerler düzenler.
  • Öğrencilerine bilgi, becer, yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda mesleki danışmanlık yapar.
  • Sınıf Rehber Öğretmenlik sistemi ile ilgili görevlerini takip eder.
  • Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden beklenen verimin alınabilmesi ve öngörülen amaca ulaşılabilmesi için, okul yönetimi ve öğretmenlerle eşgüdüm halinde çalışır ve velilerle işbirliği yapar.
  • Öğrencilerin ders dışında aile ve arkadaşları ile olan problemlerinde yardımcısı ve takipçisidir.
  • Öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıracak seminer ve benzeri çalışmaları organize eder.
  • Öğrencinin kişisel gelişimi eğilimlerini tespit eden anketler uygular.
  • Öğrencilerin durumlarını tespit etmek, kuruma olan ilgilerini arttırmak, bilgi düzeylerini geliştirmek için çeşitli testler ve teknikler uygulayıp değerlendirmeler yapar.
  • Üst okullara girmelerini sağlayacak yollar açmak ve öğrencilerin durumunun değerlendirilmesini gerçekleştirmek için bilgi toplar ve bunları formlaştırır.
  • Planlı ders çalışma tekniklerini kavratır. Öğrencilere başarılarını artırıcı önerilerde bulunur. Öğrenciyi başarıya giden metotlara yöneltir.
  • Öğrencinin sınav kaygısını azaltmak üzere çalışmalar yapar.
  • Velilerle işbirliği yaparak öğrenci eğitimi üzerine onları bilinçlendirici çalışmalar yapar.
  • Velileri öğrencinin durumu konusunda düzenli olarak bilgilendirir.